kolemjdoucí, čtoucí: Doma se dá vypěstovat spoustu věcí, ale je to časově náročné a ten čas a usilí v případě prodeje přebytků málo kdo ocení. Taky se musí počítat s tím, že pokud není použita vůbec žádná chemická ochrana, tak úroda po vší dřině nemusí stačit ani pro zahrádkáře a musí stejně do obchodu... Kupovat přímo od pěstitele je jedna věc, ale na různých trzích už nemusí být ani naše potraviny. A jak to kontrolovat, kde rajče vyrostlo? A jsou opravdu potraviny od našich producentů kvalitnější? Říkají kupujte naše víno, které je možno při výrobě doslazovat řepným cukrem. Doporučují ho jako lék na srdce v menších dávkách, ale je doslazené víno cukrem lék? Někde píší, že cukr je horší než tuk. Naproti tomu jsou státy, kde se doslazovat nesmí vůbec. Ale to by byla nekonečná debata.
A už vubec nemá cenu se zmiňovat o dotacích, kdy je podporováno něco, co nepřináší žádnou úrodu, ale hlavně že je to ekologické...